Over Zorgboerderij Daanz

Daanz staat voor D agbesteding   AAN dacht en Z org

Daanz is een kleinschalige zorgboerderij/ dagbesteding voor schooluivallers, waar professionele zorg en aandacht voor de individuele behoefte hand in hand gaan.

 Zorgboerderij Daanz is heel centraal en toch rustig gelegen. We zitten aan de rand Halsteren, op de Brabantse Wal.   Dankzij de centrale ligging zijn we ook goed bereikbaar vanuit de richting: Hoogerheide, Bergen op Zoom, Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Halderberge A4,  A58 en N286.

 

We hebben een ruime, gezellige woonruimte en een goed uitgerust atelier. Daarnaast is er een fijne moestuin, met groente en fruit en zijn er diverse fruitbomen. Verder hebben we allerlei dieren zoals kippen, konijnen en twee vriendelijke varkens. Daanz biedt dagbesteding met een ruime keuze aan activiteiten in een overzichtelijke, gestructureerde en rustige omgeving. Jouw interesse en behoefte staat centraal.

Veilig

De kleinschalige opzet van dagbesteding bij Daanz biedt alle ruimte voor een persoonlijke benadering en individuele begeleiding. De omgeving is veilig, overzichtelijk en gestructureerd. Deze prikkelarme omgeving biedt volop gelegenheid tot rust te komen om in alle veiligheid tot jezelf te komen. Vanuit veiligheid en geborgenheid groei je in je vaardigheden en zelfvertrouwen.

 

Missie

Bij Daanz groeien cliënten in hun mogelijkheden en zelfvertrouwen. Daanz geeft mensen plezier en zin in de dagelijkse activiteiten!

Visie

Successen, hoe klein ook, worden gevierd! Via succeservaringen wordt persoonlijke groei verwezenlijkt. Deze groei stimuleert meer zelfstandig functioneren en vergroot het zelfvertrouwen. Ieders persoonlijke capaciteiten worden naar volle potentie benut. We zijn trots op wie we zijn en wat we doen, ieder op zijn of haar eigen wijze!

Voor wie?

Daanz biedt dagbesteding voor kinderen en jongeren die vast zijn gelopen in het onderwijs. We kijken naar jouw behoefte en mogelijkheden. In kleine stapjes bouw je aan je zelfvertrouwen en ontwikkeling. We bieden een kleinschalige dagbesteding in een rustige en veilige omgeving. Juist door deze kleinschaligheid, is er volop ruimte voor individuele begeleiding en sta jij centraal. Door de het ruime aanbod van activiteiten is er alle gelegenheid aan te sluiten bij wat jij nodig hebt.

 Door wie?

Daanz wordt geleid door Mirjam van Loon, geboren in 1971. Na 16 jaar in het basisonderwijs, in binnen- en buitenland te hebben gewerkt, was er een sterk verlangen om meer persoonlijke aandacht te geven aan diegenen voor wie het gangbare traject een grote uitdaging is. De behoefte om persoonlijke aandacht en zorg te geven in een warme, veilige omgeving.

Na op een zorgboerderij meegedraaid te hebben, werd mij nog eens duidelijk waar mijn kracht ligt en waar ik mijn passie en voldoening uit haal. Ik heb er voor gekozen uit het onderwijs te stappen en mijn kracht en passie in te zetten voor de begeleiding van cliënten van zorgboerderij Daanz.

Ik bied je een gestructureerde omgeving, duidelijke structuur en een warm klimaat, waarin jij je veilig voelt om eigen vaardigheden te benutten. Je ervaart succes en je zelfvertrouwen groeit. Mensen die zich veilig voelen en plezier hebben in wat ze doen, groeien.  Jou helpen je eigen krachten en kwaliteiten te (her-) ontdekken geeft mij enorme voldoening. Deze kracht wil ik benutten voor de begeleiding van jou binnen de rustige gestructureerde omgeving van zorgboerderij Daanz. Binnen de groep werk jij aan je eigen plan, op maat gemaakt voor jou: maatwerk dus.